V soboto, 18. novembra so v Mariboru, na II. gimnaziji potekale 11. državne igre SOS MATP. Prirediteljica iger, Specialna olimpiada Slovenije, je organizacijo zaupala OŠ Gustava Šiliha Maribor. Tekmovalo je 152 športnikov iz 28 zavodov iz vse Slovenije ob sodelovanju 93 spremljevalcev, sodelovalo je tudi 20 prostovoljcev ter 30 delavcev naše šole. Slavnostno otvoritev je povezovala Tanja Kocman, s plesnimi točkami pa so se predstavili učenci OŠ Gustava Šiliha, Tigrice iz II. gimnazije ter breakdencer Bor Rehak Friš. Udeležence prireditve so pozdravili in nagovorili predsednik SOS Ljubo Miličević, ravnateljica OŠ Gustava Šiliha Maribor Milojka Sevšek, predsednica društva Sožitje Slovenija dr. Katja Vadnal ter podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko. V imenu vseh športnikov je olimpijsko zaprisego povedal Filip Kocman.

Po slavnostni otvoritvi se je pričel tekmovalni del iger. Športniki so se preizkusili na šestih tekmovalnih postajah, kjer so sodniki ocenjevali izvedbo njihovih nalog. Vsi tekmovalci so se zelo trudili pri izvedbi gibalnih nalog in jih tudi uspešno opravili. Če je kdo potreboval pomoč, mu je z veseljem pomagal Ježek. Po zaključenem tekmovalnem delu je udeležence pričakala pravljičarka, v zabavnem delu pa so se predstavi tudi najmlajši tekmovalci SOS- Mladi športniki iz Predšolskih oddelkov s prilagojenim programom naše šole.

Za uspešno izvedbo nalog, sodelovanje in trud, ki so ga pokazali tekmovalci, so vsi tekmovalci-zmagovalci prejeli medalje in priznanja. Medalje so športnikom podelili predsednik SOS Ljubo Miličević, ravnateljica šole Milojka Sevšek, tertaekwondoist  Ivan Trajkovič ter slovenski alpinist Luka Lindič. 11. državne igre SOS-MATP so udeleženci zaključili s pogostitvijo.

Čestitamo vsem tekmovalcem.

Fotografije sta posneli: Pia Golob in Zala Šeško