19. aprila je v Velenju potekala 28. glasbena revija za učence s posebnimi potrebami. Tega dogodka se učenci izredno  veselijo, saj je poln presenečenj in doživetij. Na glasbeno revijo smo se temeljito in vztrajno pripravljali, saj smo si želeli čim boljših rezultatov. Odločilen je bil prihod na oder, postavitev v prostor na oder, postavitev scene, ki smo jo pripravili k pevski točki, postavitev opevanih likov, instrumentalistov, ozvočenje mladinskega pevskega zbora ter instrumentov, ki so spremljali pevce.

Po prihodu na oder smo izvedli točko po najboljših močeh, dali smo vse od sebe in splačalo se je. Bili smo nadvse uspešni in zadovoljni z našim nastopom, saj smo ga izvedli, kot smo si želeli. Prejeli smo pohvale iz dvorane, saj nas je spremljal aplavz še po izvedbi, ko smo že zapuščali oder. Zapeli smo znano ljudsko pesem z naslovom NA OKNU DEVA JE SLONELA. Pri glasbenem ustvarjanju se trudimo ohranjati bogato kulturno dediščino, ki so jo nam zapustili naši pradedje, babice ter ohranjati vrednote in identiteto našega naroda. Vsaka ljudska pesem nas popelje v življenje naših prednikov ter nas na ta način poučuje o zgodovini slovenskega naroda.

Po nastopu nas je čakalo prijetno druženje na skupni zabavi s plesom. Tudi med vožnjo domov nas je spremljala pesem, saj smo vso pot prepevali naše najljubše pesmi, ki nam jih je vrtel  šofer Franci. Polni dobre volje in prijetnih vtisov smo se vrnili domov, saj smo na dogodku ponovno srečali stare prijatelje in sklepali nova prijateljstva. Komaj čakamo, da pride leto naokoli in bomo zopet odšli na naslednjo glasbeno revijo.

Učiteljica glasbe : Lilijana Felicijan

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)