Učenci 2. A razreda posebnega programa naše šole so živahna ekipa. Vsak izmed šestih učencev, ki so v omenjenem razredu, s svojo individualnostjo prispeva k raznovrstnosti in pestrosti vsakdana. K ekipi otrok spadava še njihova učiteljica in varuhinja, ki skrbiva, da so otroci neprestano zaposleni s takšnimi in drugačnimi aktivnostmi. Nenehno spodbujava kreativnost učencev in tako sva jih brez pomisleka prijavili na Lidlov nagradni ustvarjalni natečaj ˝Ustvarjalne kuharije˝ .

V našem razredu se vsak dan srečujemo z zdravo prehrano, ki je otroci večinoma ne marajo preveč. Zmeraj znova se pogovarjamo, zakaj je potrebno jesti zdravo in kaj pravzaprav pomeni zdrav način prehranjevanja. Natečaj nam je omogočil, da smo o zdravi prehrani razmišljali na kreativen način in se ob tem zelo zabavali.

Otroci so sami izbrali sadje, ga umili, lupili, rezali in natikali na lesene palčke. Pri tem so se soočali z raznimi izzivi, kot je lupljenje sadja z lupilcem, rezanje z nožem ter previdno natikanje. Ob vsem tem so neizmerno uživali ter pojedli veliko vitaminov, ne da bi se tega sploh zavedali. Delo je potekalo pod budnim očesom Lidlovega Zdravka.

Po zdravem obroku smo sadeže tudi likovno poustvarili. Vsak otrok je izbral svoj najljubši sadež in ga izdelal s tehniko, ki najbolj ustreza. Ko smo sadeže otrok združili, smo dobili eno veliko sadno nabodalo, ki smo ga poimenovali kar Vesela sadna druščina. Vsak izmed učencev je v končni izdelek vložil svoj maksimum in midve sva nanje zelo ponosni.

  1. a PP je na natečaju osvojil PRVO NAGRADO, ki bo vsem našim učencem prinesla nova igrala in s tem obilo zabave!

 

Nastja Gomilšek in Suzana Malek

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)