Tijara, Teja, Maša, Betka, Nuša in Nina ter učiteljici Darja in Darinka, smo dneve od 15. do 22. septembra preživele na Jadrnici. Udeležile smo se projekta MIRNO MORJE.

Življenje na jadrnici nam je omogočilo intenzivno socialno učenje ter ponudilo možnost za pridobivanje novih in drugačnih, a za življenje pomembnih izkušenj ter znanj.

Morje, jadrnica in posadka zahtevajo medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje. Takšen način preživljanja časa nudi mladim možnost učenja, prevzemanja odgovornosti zase in za druge, timskega delovanja, socialnih veščin, reševanja konfliktov na ustrezen način, obvladanja strahu, skrbi in izražanja zdrave tekmovalnosti.

Na jadrnici smo veliko delale. Vsak dan smo si skuhale vse od zajtrka do večerje. Po obroku je sledilo pomivanje. Vsak dan smo uredile palubo jadrnice, pometale in skrbele, da nas je lepa odpeljala na plovbo. Med plovbo so nam bili najbolj všeč postanki, ko smo lahko plavale in skakale v vodo. Naučile smo se novih besed povezanih s plovbo in jadrnico, ter delale tudi prave mornarske vozle.

V prostem času smo ustanovile svojo modno hišo, ki se imenuje GUŠI. Ustvarile smo dizajnerska oblačila, torbice, čevlje, nakit in pokrivala. S svojo kolekcijo smo se prvič predstavile na modni reviji. Dizajnerska je bila celo naša zastava.

Najraje smo se družile, srečevale stare prijatelje in spoznavale nove. V zraku je bilo čutiti tudi ljubezen.

Zahvaljujemo se skiperju Mateju in koskiperki Mateji , za učne ure in mirno plovbo. Na MIRNO MORJE pa si želimo tudi prihodnje leto.