Vse naše sanje se lahko uresničijo, če le imamo pogum, da jih udejanjimo.

Walt Disney

V letošnjem šolskem letu smo na OŠ Gustava Šiliha Maribor pričeli s projektom »Upajmo si«, ki zajema umetniško ustvarjanje otrok s posebnimi potrebami. Z učenci želimo ustvarjati uporabno umetnost, ki jo lahko predstavljamo širši javnosti in si na tak način pridobimo tudi sredstva za nadaljnje umetniško ustvarjanje. V okviru projekta pripravljamo samostojno predstavo – muzikal »Pogum«, v katerega je vključenih okoli 80 sodelujočih – učenci s posebnimi potrebami, učitelji, tehnično osebje, starši, zunanji sodelavci.

Za muzikal smo se odločili, ker pokriva široko paleto umetniškega ustvarjanja in tako daje možnost, da se vsi učenci, ki želijo sodelovati, lahko pridružijo – ali na področju snovanja besedila, ustvarjanja scene in pripomočkov, kot glasbeni ustvarjalci, pevci, plesalci, igralci ali kot pomočniki v zaodrju. Osnovna ideja muzikala izhaja iz animiranega filma Pogum, ki pa smo jo avtorsko predelali. Glasba je priredba narodnih irsko – keltskih pesmi, izvaja se  v živo. Učenci  in učitelji sodelujejo v predstavi kot glasbeniki, plesalci in igralci.

Premiera in reprize

Veliki finale se je zgodil s premiero muzikla Pogum v petek, 24.4.2015, ob 18.00 v Lutkovnem gledališču Maribor. Predstavili smo se  še v ponedeljek, 1. junija 2015, ob 18.00 in ob 20.00 v Lutkovnem gledališču Maribor. V okviru Festivala Lent 2015 smo izvedli predstavo v nedeljo, 28. junija ob 18.00.

 

Vljudno vabljeni k ogledu.

(Skupno 603 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost