Select Page

Spoštovani starši

 

Posredujem vam obvestilo MIZŠ.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022 je objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati v ponedeljek, 21. 2 2022.

Za področje vzgoje in izobraževanja so poglavitne naslednje novosti:

  • na področju vzgoje in izobraževanja se opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT);
  • ukinja se samotestiranje v šolah za učence

 

V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje.

Ti ukrepi so:

 – higienski (umivanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov)

– vzdrževanje varnostne razdalje med osebami, še posebno, če se ne uporabljajo zaščitne maske.

– uporaba zaščitne maske tipa II ali IIR, maske tipa FFP2 ali maske tipa FFP3 (v nadaljnjem besedilu: zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. V šolah to pomeni, da učenci in zaposleni obvezno uporabljajo zaščitno masko praviloma pri vseh oblikah izvajanja pouka in drugih dejavnosti znotraj šolskega prostora in tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje vsaj 1,5 metra. Če učenec ne uporablja zaščitne maske, se mu v prostoru, kjer se izvaja pouk ali druga dejavnost šole, zagotovi varnostna razdalja 1,5 m.

Maske ne uporabljajo;

  • otroci do dopolnjenega 6. leta starosti,
  • vzgojitelji predšolskih otrok in pomočniki vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
  • nastopajoči na javnih kulturnih prireditvah in na njihovih vajah,
  • osebe, ki izvajajo športno vadbo,
  • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
  • učenci pri pouku športne vzgoje in pouku športa

 

Še vedno velja, da vas bomo obvestili in poklicali, v kolikor bo vaš otrok kazal znake bolezni. Starši pa boste nato po svoji presoji poklicali svojega osebnega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Starši še naprej tudi obveščate šolo, v kolikor je vaš otrok pozitiven.

Napotitev v karanteno več ni, bomo pa vse, ki bodu v stiku z osebo, ki je pozitivna, obvestili, da boste pozornejši na pojav morebitnih simptomov.

Hvala za vaše sodelovanje in vse dobro

 

Milojka Sevšek

ravnateljica

 

 

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility