V sredo, 15. 5. 2024, je na Centru Gustava Šiliha Maribor potekala predstavitev priročnika Heritage&Sport – priročnik za pedagoške delavce in prostovoljce. Priročnik je nastal v sklopu projekta Erasmus+ Heritage&Sport pod avtorstvom Nuše Korošec, Eve Plevnik in Tine Žumbar.

Priročnik za pedagoške delavce in prostovoljce je namenjen vsem, ki v izvajanje športnih dejavnosti vključujejo osebe s posebnimi potrebami. Ker lahko vsebine priročnika uporabimo tudi na dnevih dejavnosti, urah socialnega učenja in oddelčne skupnosti, so se avtorice odločile priročnik predstaviti kolektivu Centra Gustava Šiliha Maribor, kjer se učenci in zaposleni aktivno vključujejo v športne dejavnosti na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju. Ob predstavitvi priročnika so zaposlenim predstavile še Priročnik tradicionalnih evropskih iger in športov ter Priročnik za športne dejavnosti, motivacijo in prehrano. Oba priporočnika lahko zaposleni uporabijo pri načrtovanju svojega pouka in dejavnostih s starši.

Vsi trije omenjeni priročniki so dostopni v slovenščini in angleščini ter drugih jezikih partnerskih držav v projektu Heritage&Sport na SPLETNI STRANI

 

Nuša Korošec, članica razvojne ekipe Erasmus+

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost