V sklopu projekta ERASMUS+ SPORT Heritage & Sport smo zbrale nabor tradicionalnih iger in športov iz različnih držav, skozi katere lahko sodelujoči spoznavajo tradicijo, hkrati pa se razgibajo in zabavajo. Za uporabo tradicionalnih športov in iger pri organizaciji dejavnosti smo oblikovale priročnik za učitelje in prostovoljce.

Ta priročnik bo pomagal učiteljem in prostovoljcem, da bodo lažje in bolj suvereno oblikovali ter vodili te igre v manjših ali večjih skupinah. Hkrati bodo z izvajanjem iger spoznavali in ohranjali kulturno dediščino. Napotki, ki smo jih zbrale, so namenjeni za delo z vsemi otroki, ne glede na njihovo kulturno ozadje, socialno-ekonomski položaj ali posebne potrebe. Tradicionalne športe in igre lahko izvajamo v kateremkoli okolju: doma, v šoli, v različnih klubih, v parku, na igrišču ali na domačem dvorišču. Za športe in igre ne potrebujemo dragih ali posebnih pripomočkov.

 Šport in gibanje sta lahko ena izmed boljših popotnic za otrokovo prihodnost. Otroci bodo s svojimi zdravimi navadami odraščali ter sooblikovali boljšo družbo. Prav zato bi rade s tem priročnikom še bolj spodbudile in opogumile, da začnete ali nadaljujete svoje delo na športnem področju.

 Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob izvajanju naših iger!

 

 Nuša Korošec, Eva Plevnik, Tina Žumbar avtorice priročnika

PRIROČNIK ZA UČITELJE

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost