Že v mesecu aprilu smo se razveselili uradnih rezultatov mednarodnega likovnega natečaja Kraj sprememb, saj so učenci Centra Gustava Šiliha ponovno posegli po celotni paleti priznanj. V letošnjem letu so likovna dela bila vrednotena glede na triade v treh starostnih kategorijah, kjer so v posamezni kategoriji bila skupno izbrana likovna dela učencev rednega osnovnošolskega programa in likovna dela učencev prilagojenega osnovnošolskega programa z nižjim izobrazbenim standardom. Za razstavo je bilo izbranih 105 likovnih del iz petih držav (Bosna in Hercegovina, Črna gora, Indija, Srbija in Slovenija), v vsaki kategoriji pa so podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja.

Zlato priznanje sta dosegla učenca Mišel Habjanič iz 3. a in Luka Robič iz 8. b, srebrno priznanje Saša Damiš iz 3. a in Eva Julija Laboš iz 7. b, bronasti priznanji pa sta dobili Lucija Krobat iz 8. a in Sara Behin iz 8. b. Še posebej smo ponosni, da so likovni izdelek Luke Robiča izbrali tudi za motiv priznanj letošnjega natečaja. Razstava vseh izbranih likovnih del bo do konca junija 2023 na ogled na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina in v virtualni obliki na: https://www.os-ajdovscina.si/kraj-sprememb-a-place-of-change-2023/

Prejemnikom priznanj in nagrad ter njihovima mentoricama Evi Plevnik in Sandri Sep iskreno čestitamo, učencem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.

Zapisala: Sandra Sep, prof. lik. um.

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost