Zdrava šola

Mednarodni projekt Slovenske mreže zdravih šol se je pričel leta 1993 s vključenostjo 12 osnovnih šol. Naša šola se ji je priključila 1997 leta. Danes je v projekt vključenih že 398 ustanov (323 osnovnih šol, 62 srednjih šol, 10 dijaških domov in 3 zavodi).

Program Zdrave šole vključuje 3 bistvene komponente:

  • pouk o zdravju oz. zdravem načinu življenja, ki je integriran v ostale predmete
  • prikrit učni načrt (življenje na šoli podpira, omogoča, spodbuja zdravje; pravila, klima, medosebni odnosi, organizacija prehrane, interesnih dejavnosti, projekti,…)
  • sodelovanje s starši, zdravstveno in drugimi specializirani službami, z lokalno skupnostjo.

Zdravje je zelo pomemben in hkrati širok pojem. Vsako leto si želimo doseči nove pozitivne spremembe na telesnem, duševnem in socialnem področju. Prizadevamo si za napredek pri učencih, zato jih ozaveščamo o zdravju in nudimo temu primerne vsebine in aktivnosti.  K zdravemu življenjskemu slogu spodbujamo z dnevi dejavnosti, z delavnicami in z interesnimi dejavnostmi, nudimo aktivnosti, ki krepijo njihovo telesno zdravje, podpirajo pozitivno samopodobo in poglabljajo medosebne odnose in komunikacijo.

Kot zdrava šola skušamo vplivati na zdrav način življenja vseh, ki hodijo v šolo. To lahko dosežemo tako, da razvijamo različne možnosti za zdravo življenje. Vsem omogočamo in jih spodbujamo, da vplivajo na svoje (telesno, duševno, socialno in okoljsko) zdravje.

V letošnjem šolskem letu je rdeča nit projekta VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V REALNEM IN DIGITALNEM SVETU IN PRISTOP ŠOLEPRI ZASVOJENOSTI S PSIHOAKTIVNIMI SNOVMI, čemur se bomo tem bolj poskušali približati in realizirati s pomočjo najrazličnejših dejavnosti in aktivnosti skozi vso šolsko leto.

(Skupno 493 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost